Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szív- és érrendszer gyógynövényei képes leírás - Gyógynövény.tlap.hu
részletek »

Szív- és érrendszer gyógynövényei - Gyógynövény.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyogynoveny.tlap.hu » Szív- és érrendszer gyógynövényei
Keresés
Találatok száma - 4 db
 Sáfrány

Sáfrány

A különféle növényeknek a szervezetre gyakorolt hatását az emberiség ezredévek óta ismeri. A gyógynövényeket a gyógyszeripar és a kozmetika mindmáig hasznosítja. Míg korábban kizárólag a természetben gyˆjtöttük ˜ket. A kiskertekben f˜képp illatuk és dekoratív jellegük miatt termesztjük ˜ket. A jelenleg termeszett fajok többsége a természetb˜l származik, ám ismertek a nemesített fajok is, melyek magas növésükben, a levelek nagyságában és a virágaik színében különböznek vadon term˜ társaiktól. Mivel a gyógy- és fˆszernövények jelent˜s része a Földközi-tenger térségéb˜l származik, ezért meleg és napfény igényül nagy. Az íriszek családjába tartozó sáfrány (Crocus sativus L.) évelő, hagymagumós növény, a virág sárga bibéje maga a fűszer. Illóolaja terpén aldehideket tartalmaz. Karotin, főképp karotin-észter tartalma adja intenzív sárga színét. A világ egyik legdrágább fűszere. A fűszer ára vetekszik az arany árával, hiszen begyűjtése rendkívül munkaigényes, főleg ha figyelembe vesszük, hogy átlagosan 150 000 bibe kell 1 kg szárított fűszer előállításához.

Az érrendszer karbantartója!

Az érrendszer karbantartója!

A ganoderma több mint ezer évig a misztériumok ködébe burkolózott. Az emberek csak annyit tudtak, hogy a ganoderma megőrzi a fiatalságot, és rendszeres fogyasztás esetén hosszú életet biztosít, de soha senki nem fogott tudományos kutatásba, hogy megállapítsa, miért is olyan hatékony. Az utóbbi években a tudósok által végzett alapos kutatások - az együttműködő kórházak, egyetemek és gyógyszeripari vállalatok elemzéseinek és klinikai kísérleteinek segítségével - végre megfejtették kivételes hatékonyságának titkát. Vértisztító, méregtelenítő, vizelethajtó, májkímélő, bélműködést szabályozó, szívműködést elősegítő, vérnyomás-beállító, köhögésmegszüntető és köptető hatású, nyugtatószer és tumorgyógyító hatású.

Gyógynövényekkel felvértezve a betegségek ellen

Gyógynövényekkel felvértezve a betegségek ellen

Galagonya - Egy gyönyörű cserje, vörös bogyóival, a szívek megmentője és súlyunk csökkentője. Ezt a bogyós gyógynövényt már évszázadok óta ismerik a népi gyógyászatban. Régen balszerencse-hozóként volt inkább hírhedt, mert Jézus töviskoronája is a tövises galagonya ágból készült.

Egészséges életmód magazin hírek
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell figyelni, mert árthatsz is vele
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell... Szakértő beszél a vashiány szerteágazó problémájáról. A vashiány igen gyakran előforduló állapot, mely kellemetlen közérzetet és tüneteket okoz, ami az egész életminőséget befolyásolja. Azonban megfelelő terápiával a folytonos fáradtság, a szédülés és a fejfájás megszüntethető. Hogy mi mindenre érdemes figyelni vaspótlás esetén, azt dr. Szélessy...
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, végre hosszabbak a nappalok, este már nem...
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással...
Öt hatásos gyógynövény - keringési zavarokra

Öt hatásos gyógynövény - keringési zavarokra

Az agyi keringési zavarok az agy vérereit érintő jelenségek együttese, amely a vérellátási zavar következtében jön létre. Az oxigénhiány (sejtek pusztulása) vagy az agyvérzés a harmadik helyen áll a halálozási listán.

Tuti menü