Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Népi gyógymódok képes leírás - Gyógynövény.tlap.hu
részletek »

Népi gyógymódok - Gyógynövény.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyogynoveny.tlap.hu » Népi gyógymódok
Keresés
Találatok száma - 8 db
Gyógynövények - Gyógyteák

Gyógynövények - Gyógyteák

Gyógynövények, gyógyteák gyűjteménye, hatása, használata. Ősi kultúrákban elsősorban ezekkel a növényekkel gyógyítottak, több ezer gyógynövényt ismertek, melyet a modern tudomány kutatásaival igazolt. A gyógynövények gyűjtése és termesztése külön szakértelmet kíván. A legjobb gyógyhatást a frissen szedett gyógynövényekkel érhetjük el, de ügyelni kell arra, hogy a növényeket a megfelelő időben, helyen és módon gyűjtsük és szárítsuk. Összegyűjtöttük a legjobb gyógynövényeket, hogy segítsünk a betegségek leküzdésében.

Indián gyógymódok

Indián gyógymódok

A bennszülött indiánok tudásának csak egy kis töredékét ismerjük, pedig számos betegségre ott a megoldás! Amazónia őserdejének 16,5%-át már sikerült kiirtani 2004-re, de növényvilágának még csak 1%-át hasznosítja az orvostudomány. Hosszan sorolhatnánk az indiánoktól kapott olyan értékes ismereteket, melyeket napjainkban is hasznosítunk. A kinint a jívaro indiánoknak köszönhetjük, amivel legyőzhettük a maláriát. Az ayahuascat gyógynövényként csak 1995-ben ismerte meg a világ, de már fontos gyógyszer alapanyag, akárcsak a maca, az Andok ginzengje. Az ayahuasca nevű hallucinogén (pszichoaktív) itallal elsősorban a purguerok gyógyítanak béltisztító hatása miatt.

Levendulát nevelő bencések Pannonhalmán

Levendulát nevelő bencések Pannonhalmán

A védett történelmi kertek rehabilitációja keretében felújítják a Pannonhalmi Főapátság arborétumát. A bencések fejlesztik gyógynövénykultúrájukat is monostoruk környékén, Szent Márton hegyén. Elkészültek a 22 hektáros pannonhalmi arborétum és kertészet rehabilitációs tervei. A kivitelezés 71 millió forintba kerül, ebből 60 milliót a Környezet és Energia Operatív Programtól (KEOP) remélnek a bencések - az első fordulón már sikeresen túljutottak. A terveket a Budakeszi Dendrológiai Kht. munkatársai dolgozták ki. Hortobágyi T. Cirill perjel, biológia szakos középiskolai tanár megmutatja az egyelőre főleg pihenőparkként szolgáló arborétumot, amelynek angolkert jellegét Szeder Fábián alakította ki az 1840-es években. Az arborétumban jelenleg több száz fa- és cserjefaj található. Ezek egy része különleges, az országban csak kevés helyen fordul elő.

Egészséges életmód magazin hírek
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell figyelni, mert árthatsz is vele
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell... Szakértő beszél a vashiány szerteágazó problémájáról. A vashiány igen gyakran előforduló állapot, mely kellemetlen közérzetet és tüneteket okoz, ami az egész életminőséget befolyásolja. Azonban megfelelő terápiával a folytonos fáradtság, a szédülés és a fejfájás megszüntethető. Hogy mi mindenre érdemes figyelni vaspótlás esetén, azt dr. Szélessy...
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, végre hosszabbak a nappalok, este már nem...
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással...
Mágikus gyógymódok a népi orvoslásban

Mágikus gyógymódok a népi orvoslásban

A mágia napjainkig át-meg átszövi az ember életét. Tulajdonképpen egyidős az emberiséggel, hiszen az ember bizonyos szituációkban, élethelyzetekben mindig is megpróbálta irányítani az események alakulását, menetét. A mágia az események befolyásolásának művészete, titkos tudomány, amelynek ismerője hatással lehet nem csupán a földi történésekre, hanem a természetfeletti jelenségekre is. /1/ Alapja egyfajta kényszerhelyzet, szükségállapot, amelynek kedvező megoldására a csupán racionális ismereteire támaszkodva nem volna képes az ember. A hagyományos paraszti kultúra is elválaszthatatlan a mágiától. Találkozhatunk vele minden fontos élethelyzetben: az időjárás varázslástól a bőséges termés biztosítása érdekében végzett mágikus eljárásokig, megtalálhatjuk a magánéletben a szerelmi varázslásoktól az egészség megőrzését, a betegség elűzését elősegítő praktikákig.

Mennyire ártalmas a növényekkel való gyógyítás?

Mennyire ártalmas a növényekkel való gyógyítás?

Az állatok is lehetnek betegek, épp úgy, mint mi. Csak a nyavalyáikat nevezik másként. Még nem hallottam arról, hogy a medve, téli álma közben, a behavazott barlangban összeszedett volna egy influenzát, vagy a lovat skizofrén diagnózissal illették volna. Igaz, hogy a szamarak kissé dadogósak, de úgy tűnik, hogy nem nagyon szenvednek e miatt. Na de akkor mit csinálnak a vadon élő és a háziállatok, amikor utoléri őket a kutya- vagy macska kór? Füveket esznek. Magam is gyakorta voltam tanúja eme cselekedeteiknek. Honnan tudják, hogy mikor, milyen füvet kell rágcsálni? Erre a kérdésre én sem tudom a választ. Talán ez az Isteni sugallat. Hízásra hajlamosak? Igen. Ha nem ennének füveket akkor elhíznának? Bizonyára, de nem mindegyikük. Milyen következtetésre juthatunk az olvasottak kapcsán? Valószínűleg az alábbira: ha utolért valami kór - akkor rágcsálj füveket! Akkor pedig, ha valami más emberi nyavalyát szedtél össze? Nem kell füveket rágcsálni, de a gyógyteák, tinktúrák pakolások jól jöhetnek.

Népi gyógyászat Magyarországon

Népi gyógyászat Magyarországon

Hogyan éltek, és mi módon tudtak túlélni az emberek betegségeket, járványokat azokban a korokban, amikor még nem létezett a tudományos orvoslás, vagy nem volt elérhető mindenki számára? Mit őrizzünk meg a népi gyógyászat tudásából ma, és mit alkalmazhatunk belőle? A népi gyógyászat rétegei A kutatók történetileg több réteget különböztetnek meg aszerint, hogy a magyar népi orvoslás miben látta a betegségek okát.

Népi gyógymód Moldvából

Népi gyógymód Moldvából

Leggyakrabban a kőolajat használják orvosságként a Bákó megyei Câmpeni falu lakói. A kőolaj, amelyet a falu területén 92 kútból termelnek ki, szerintük reuma, rüh és impotencia ellen a legmegfelelőbb szerintük, de égési sebek és csecsemőkólika ellen is használják. Reumára és égésekre használtam a kőolajat, a barátaim pedig a rühtől is ezzel szabadultak meg. Egy impotens angol bekente néhányszor magát vele, és helyrejött.

Virágterápia

Virágterápia

Dr. Bach biztos volt abban, hogy a betegségek szinte minden esetben lelki okokra vezethetők vissza. Bach virágesszenciái a természet segítségével nyújtanak megoldást. Mellékhatásai nincsenek, így nem csak felnőttek, de gyermekek is fogyaszthatják. A megfelelő virágesszencia kiválasztásához csupán egy kevés őszinte önismeretre van szükség.

Tuti menü