Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gyógyteák képes leírás - Gyógynövény.tlap.hu
részletek »

Gyógyteák - Gyógynövény.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyogynoveny.tlap.hu » Gyógyteák
Keresés
Találatok száma - 9 db
A bükkszentkereszti gyógyító

A bükkszentkereszti gyógyító

Több mint hét évtizede kutatja, gyűjti a gyógynövényeket a gyógyító teáitól híressé vált Gyuri bácsi. Teakeverékét tíz országban tesztelik, de itthon nincs pénz a gyógyszerré nyilvánításához. Hegyek között, s∓irc;r∓irc; erd∓ilde;k ölelésében fut az út a Borsod megyei falucskáig, Bükkszentkeresztig. Szabó György házában mindent betölt a teaf∓irc;illat: a klimax elleni teáját készíti, patikamérleggel porciózza a keveréket.

A cukorbetegség kezelése Diabess-Györgyteával

A cukorbetegség kezelése Diabess-Györgyteával

A Diabess-Györgytea enyhíti, illetve megszünteti a cukorbetegség számos kellemetlen tünetét, pl. végtagzsibbadás, testsúlynövekedés, neuropátia, és késlelteti a súlyos szövődmények, úgymint a magas vérnyomás, veseproblémák, érelmeszesedés, vagy keringési problémák kialakulását. Ismert mellékhatása nincs. Az OGYI által engedélyezett, orvosok ajánlásával sokezer beteg fogyasztja. Ősi családi recept alapján készült 5 gyógynövény keverékéből, minden cukorbeteg diéta hatásos kiegészítője, évekkel kitolhatja a gyógyszeres/inzulinos kezelést.

Egészséges gyógyteák

Egészséges gyógyteák

Vendégházunk teakínálatában megtalálható a csalán, a kamilla, a cickafark, a hárs és nem utolsó sorban a körömvirág. Számtalan jótékony hatása miatt fogyasztásuk több mint ajánlott!...A nagy csalán a csalánfélék családjának a tagja. ( Urticaceae ) A legnagyobb mennyiségű jótékony hatóanyag a csalán megszárított levelében található. Magyarországon a csalánlevél hivatalos gyógynövény. ( MSZ 11930-1986 ) A levélben klorofill, kartonoidok és rengeteg vitamin található: B, C, K, U. Ezen kívül tartalmaz még triterpéneket, szterolokat, glukokinint, flavonoidokat, aminokat, valamint ásványi anyagokat. Magyarországon általában a vadon élő populációkat gyűjtik, és tesszük ezt mi is.

Egészséges életmód magazin hírek
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell figyelni, mert árthatsz is vele
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell... Szakértő beszél a vashiány szerteágazó problémájáról. A vashiány igen gyakran előforduló állapot, mely kellemetlen közérzetet és tüneteket okoz, ami az egész életminőséget befolyásolja. Azonban megfelelő terápiával a folytonos fáradtság, a szédülés és a fejfájás megszüntethető. Hogy mi mindenre érdemes figyelni vaspótlás esetén, azt dr. Szélessy...
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, végre hosszabbak a nappalok, este már nem...
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással...
Filterezett tisztesség

Filterezett tisztesség

Sokkoló hírek ingatták meg a vásárlók bizalmát a - számtalan esetben csecsemők, idősek és betegek által fogyasztott - gyógynövényteák minőségét illetően. A hiba nem a minőségellenőrzési rendszerben, hanem olyan forgalmazókban van, akik nem megfelelő gyógynövényt árulnak, vagy hamisítottat adnak át továbbforgalmazásra; akik szándékosan vagy spórolásból nem vizsgáltatják be a hatósággal a terméket, s ezzel megtévesztik a fogyasztót. A gyógynövények ellenőrzési rendszeréről kérdeztük dr. Kiniczky Mártát, a Gyógynövény Kutató Intézet Rt. fejlesztési és minőségügyi igazgatóját.

Gyógyfüvek és gyógyteák

Gyógyfüvek és gyógyteák

Gyógytea keverékek gyűjteménye gyomoridegesség-, gyomorgörcs-, gyomorfelfúvódás-, hólyaghurut-, hólyagbántalmak-, vesebetegségek ellen. A gyógyteák, melyek hatásosságát az orvostudomány is igazolta, kisebb-nagyobb betegségek gyógyításához nyújtanak természetes segítséget.A mindennapokban üdítőleg, gyógyítólag és a betegségek megelőzésére is alkalmas.

Gyógyteák és álgyógyteák a kereskedelemben

Gyógyteák és álgyógyteák a kereskedelemben

A gyógynövények piacán vizsgálódott Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) az elmúlt hónapokban. Az OFE támogatandónak tartja, hogy a természet kínálta gyógyító lehetőséget a fogyasztók kihasználják: ahol lehetséges ne gyógyszereket, hanem gyógynövényeket alkalmazzák. A gyógynövények azonban csakis szakszerűen, megfelelő módon elkészítve, megfelelő célra alkalmazva hatásosak. Nem véletlen, hogy forgalomba hozataluknak szigorúbb feltételei vannak, mint az élelmiszereknek. Külön veszélyt rejt magában az a tény, hogy sok esetben nem szabad forralni, vagy főzni a készítményeket, mert veszítenek hatóanyagukból. Ha pedig nem főzhetők, akkor fontos, hogy tiszták, méghozzá a gyógyszerkönyvben rögzített tisztaságúak legyenek. További nagyon fontos tényező, hogy a növénynek csak azt a részét tartalmazzák, amely a terápiára ajánlott. Például a kamillavirág ne tartalmazzon kocsányt, kamillaszárat, vagy -levelet, a csipkehús ne tartalmazzon csipkebogyó magot (amely mérgező hatású).

Hagyományos vagy alternatív orvoslás?

Hagyományos vagy alternatív orvoslás?

Az egészségesek a gyógynövényekben, a betegek a gyógyszerekben bíznak leginkább Elsősorban a fiatalabbak, krónikus betegségekben nem szenvedők gondolják úgy, hogy hatékonyabbak és mellékhatás szempontjából biztonságosabbak a gyógynövényalapú készítmények - derült ki a WEBBeteg.hu egészségportál és a Szinapszis Kft. által készített legújabb felmérésből.

Tapasztalataim a gyógynövényteákról

Tapasztalataim a gyógynövényteákról

A Csocsika bloggere egy gyógynövény szakértő előadása után gondolt egyet és letesztelte a szakértő által ajánlott tippeket és heteken keresztül próbálgatta a különböző herba-teákat. A kóstolgatás meglepően könnyen ment és nagyon hasznos programnak bizonyult. Minden nap másik fajta gyógyfűből készített teát, amit az adott napon fogyasztott, a cikkben pedig szépen végig veszi, hogy mit tapasztalatalt a szokatlan kúra során. Valamint mesélt arról is, hogy rövid és hosszabb távon mit eredményezett, milyen hatással volt a szemléletére a kísérlet.

Termesszen gyógynövényt!

Termesszen gyógynövényt!

A gyógynövények jótékony hatásait már az őskorban is ismerték, és ma újra kezdjük felfedezni őket. Ismerjük meg sokoldalú és gyógyító hatásukat, amelyek bármely betegségnél sikerrel alkalmazható. Az ősember, aki még nem tudott minden sarkon bemenni egy patikába, ha fájt a feje a természetből vette a gyógyszereket, ösztönösen nyúlt egy-egy növény után majd kitapasztalta melyik növény mire jó, melyik a mérgező így kialakult a házi patika. Az ókori népek ezt a tudományt tovább fejlesztették, a görögök, a rómaiak, és a kínaiak is nagy szerephez jutottak ebben az időszakban. Sok országban és földrészen ma is nagy szerepe van a természetgyógyászatnak, egyre több orvos is kiegészítőként alkalmazza a gyógynövényeket a kezelés során. Azt nem lehet kijelenteni, hogy egy betegséget gyógyszerek nélkül, lehet kezelni, a gyógyszerre szükségünk van, de a kezelést természetes gyógymóddal kiegészíteni nagyon hatásos, érdemes a háziorvost vagy a kezelő orvost megkérdezni. Egy enyhébb panaszra pedig akár a természetes gyógynövények is enyhülést hozhatnak.

Tuti menü