Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fájdalomra és gyulladásra gyógynövény képes leírás - Gyógynövény.tlap.hu
részletek »

Fájdalomra és gyulladásra gyógynövény - Gyógynövény.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyogynoveny.tlap.hu » Fájdalomra és gyulladásra gyógynövény
Keresés
Találatok száma - 5 db
A 7 legjobb fájdalomcsillapító gyógynövény

A 7 legjobb fájdalomcsillapító gyógynövény

Az emberiség mindig is használt gyógynövényeket a betegségek, sérülések gyógyítására, s a velük járó fájdalmak csillapítására. Erről a legrégebbi írásos emlék az ókori Egyiptomból származik. Az Ebers-féle papírusztekercsen - amelynek eredeti példánya ma a lipcsei egyetem könyvtárában található - több száz gyógynövényt soroltak fel, amelyek megfelelő formájú (cseppek, főzetek, tinktúrák, kenőcsök) felhasználásával gyógyulást lehet elérni, illetve meg lehet kímélni a beteget a testi fájdalmaktól. Az úgynevezett sötét középkorban is virágzott a füvekből, fákból, virágokból készített gyógyszerek kultúrája. Az újkor hajnalán munkálkodott a híres svájci orvos, Paracelsus, akinek először sikerült alkoholos növényi kivonatokat, azaz tinktúrákat előállítania, és aki a különféle gyógynövények erényeit, alkalmazási lehetőségeit a Herbarius című könyvében foglalta össze.

A fekete nadálytő

A fekete nadálytő

A fekete nadálytő (Symphytum officinale L. Boraginaceae) növényi csontkovács-ként is ismert gyógynövény a humán- és állatgyógyászatban egyaránt. Leginkább a növény gyökerét használják - gyakran friss állapotban is -, de a levelek is előfordulnak feldolgozott készítmények formájában. A tapasztalatokból ismert, később részben kísérleti úton is bizonyított seb- és csonthegesedésben, hegek gyógyulásában szerepet játszó granuláció, kallusz-képződés és szövet-regeneráció feltehetően a fekete nadálytő gyökér allantoin és poliszacharid tartalmának köszönhető. Gyulladás- és enyhe fájdalomcsillapító hatását pedig kifejezetten a polifenol származékoknak - köztük is a rozmarinsavnak - tulajdonítják. A fekete nadálytő gyökér hatóanyagainak, és ezek hatásának vizsgálata még további kutatások tárgyát képezi.

Népi gyógymódok ízületekre

Népi gyógymódok ízületekre

Igen hatékonyak a sivatagi liliom (yukka) és TOA-mentes macskakarom készítmények is. Ezekkel részben kiválthatók a szteroidok, illetve a bennük lévő biológiailag aktív anyagok javítják az egész szervezet harmóniáját. Tény, hogy a régi, jól bevált népi gyógymódok alkalmazása kissé munkaigényesebb, mint egyszerűen bekapni egy tablettát, ám a vállalkozó szelleműeknek javaslom, hogy szedjenek (vagy vegyenek) fűzfakérget, és friss hajtást. Készítsenek belőlük sűrű főzetet, majd keverjék össze agyaggal, tapasszák a kezelendő fájdalmas területre, s adjanak neki pár órát, hogy kifejthesse hatását.

Egészséges életmód magazin hírek
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással ellentétes - tanácsot, szabályt találhatunk, és ember legyen a talpán, aki ezek között igazán ki tud igazodni. Az egészséges táplálkozás lényegét sokan, sokféleképpen próbálták már meg összefoglalni, hol rosszul, hol jól. A hozzáférhető irodalom is hol jó, hol furcsa, egymásnak ellentmondó tanácsokat ad, sőt néha szakirodalomnak...
7 hatásos energiabomba tavaszra
7 hatásos energiabomba tavaszra A következő tippek nem csak önmagunkra hatnak pozitívan, de párunkra és a családunkra...
A probiotikumok segíthetnek megmenteni a koraszülöttek életét?
A probiotikumok segíthetnek megmenteni a... Nemzetközi tanulmány igazolta, hogy egyes probiotikus baktériumtörzsek napi szedése...
Ősi fejfájáscsillapítók

Ősi fejfájáscsillapítók

Szinte mindegyik receptben szerepel a rózsa (Rosa spp). Az ókor óta a gyógyászatban a vad és a kerti (telt virágú) rózsákat különböztették meg; a kertieket nagyobb becsben tartották, közülük is elsősorban a vörös virágúakat, bár bizonyos receptekhez kifejezetten sárga rózsát használtak. A szárított rózsákat erősebb hatásúnak tartották, mint a frisseket. A rózsaolaj különféle elkészítési módozatai külön fejezetben szerepelnek. A rózsa és olaja hűtő és szárító hatású, ezért is ideális fejfájás és mindenféle meleg, gyulladásos eredetű fájdalom enyhítésére. Most lássunk néhány rózsához kapcsolódó receptet:

Természetes baba fogzási fájdalomcsillapító

Természetes baba fogzási fájdalomcsillapító

Kisbabák fogzása egy nehéz időszak mind a baba, mind a szülők számára. Fájdalommal járhat a picik számára így ebbe nyújt segítséget a Cremum Pharma Kft. által forgalmazott Svájci gyártású Osa fogínygél, mely kizárólag természetes összetevőket tartalmaz. A növények és propoliszból összeállított termék gyógyhatású és hűsítő fájdalomcsillapító készítmény enyhíti a fájdalmat és a gyulladást a fogzás időszakában így remek választás a babák számára. Online is rendelhető termék nem tartalmaz káros anyagot.

Tuti menü