Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Daganatos betegségek elleni gyógynövények képes leírás - Gyógynövény.tlap.hu
részletek »

Daganatos betegségek elleni gyógynövények - Gyógynövény.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyogynoveny.tlap.hu » Daganatos betegségek elleni gyógynövények
Keresés
Találatok száma - 6 db
A csodatévő fagyöngy

A csodatévő fagyöngy

A fagyöngy ősidők óta mágikus csodaszer, mindent gyógyító növény hírében állt. A húszas években az antropozófusok a jövő daganatellenes gyógyszerét látták benne. Azóta sok idő eltelt, s a modern kutatások eredményei alapján ma már olyan készítményeket állítanak elő belőle, amelyek fő hatóanyaga a lektin - ez erősíti az immunrendszert -, és így valóban új reményt jelent a daganatos betegek számára. Vérnyomáscsökkentő és érvédő hatása pedig hazánkban is sokak előtt jól ismert. A fagyöngy örökzöld, villás ágrendszerű növény, ami félélősködő életmódot folytat. Kisebb-nagyobb zöld bokrait főképpen a téli időszakban könnyű felismerni lombhullató fáink ágain.

Örök Egészség

Örök Egészség

Tudományos kísérletekben kimutatták a ráksejt pusztító hatását. Titka abban rejlik, hogy a triterpén vegyületek meggátolják a daganatsejt vérellátását, ezáltal megölik azt. Az anti-tumor hatásért felelősek még a benne lévő poliszacharidok is. Immunrendszer erősítő hatása van, és nagyon jó antioxidáns. Por formájában fogyasztva, például teába keverve, lényegében minden hatóanyagot biztosít, ezért használata sokat segíthet a daganatban szenvedők gyógyulásának elősegítésében. Kutatások bizonyították, hogy hatásos lehet a kemoterápia mellékhatásainak csökkentésére (fáradtság, étvágytalanság, hajhullás) áttétek kialakulásának csökkentésére, a kiújulás valószínűségének csökkentésére. Szerepet játszik az immunrendszer megerősítésében.

Papaya tea hatása

Papaya tea hatása

Ismerje meg a papaya tea gyógyító hatását és működését. Az elmúlt néhány évtizedben a rákellenes küzdelem során a papaya igen népszerűvé vált. A papaya (Carica papaya) az amerikai kontinens trópusi részéről származik. Manapság a világ legtöbb trópusi országában termesztik és kutatják csodálatos hatásait a betegségekre. A fa általában 3 - 8 méter közötti magasságot ér el, de különösen kedvező körülmények között akár 10 méteresre is megnőhet. A fának csak a törzs felső részén vannak levelei a pálmákhoz hasonlóan spirális elhelyezkedéssel. A levelek általában 5 - 9 ujjból állnak, a teljes átmérőjük 30 - 70 cm között változik. Külön vannak nőivarú és hímivarú fák, de általában 25 db. nőivarú fához elég 1 hímivarú egyed a beporzáshoz.

Egészséges életmód magazin hírek
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, végre hosszabbak a nappalok, este már nem kell sötétben hazaérkezni. Örülünk az ébredező, megújuló természet csodálatos színeinek. De sajnos a hóval, hideggel és esővel tarkított telet követően menetrendszerűen jelentkezik a tavaszi fáradtság is, van akinél előbb, van, akinél később. A tavaszi fáradtság tünetei...
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással...
7 hatásos energiabomba tavaszra
7 hatásos energiabomba tavaszra A következő tippek nem csak önmagunkra hatnak pozitívan, de párunkra és a...
Tízezrével öli a rákos sejteket az egynyári üröm

Tízezrével öli a rákos sejteket az egynyári üröm

Tízezrével öli a rákos sejteket az egynyári üröm - Kínában kétezer éve ismerik ezt a gyógynövényt, amely a malária ellen is hat. A Washingtoni Egyetem kutatói egy évezredek óta használt kínai növényi orvosságban olyan anyagot találtak, mely bizonyos ráksejteket 1200-szor erélyesebben pusztít el, mint a jelenleg használt készítmények. Az egynyári üröm (Artemisia annua) valószínűleg Ázsiából ered, de a középkortól Európában is termesztik. Fás tövű, dúsan elágazó űrömfaj, amelyet nálunk is régóta szívesen ültetnek, különösen kellemes citromillatáért. Az artemisiát nálunk hívták Isten fájának, istenfűnek, de seprőrutának is. Kínában legalább kétezer éve használják gyógyításra, de egyes ázsiai országokban salátaként is népszerű. Az újkori gyógyításban ebből készült az artemiszinin nevű maláriaellenes gyógyszer.

Tumorgyógyítás ganoderma gombával?

Tumorgyógyítás ganoderma gombával?

A ganoderma varázslatos hatásai: A ganoderma több mint ezer évig a misztériumok ködébe burkolózott. Az emberek csak annyit tudtak, hogy a ganoderma megőrzi a fiatalságot, és rendszeres fogyasztás esetén hosszú életet biztosít, de soha senki nem fogott tudományos kutatásba, hogy megállapítsa, miért is olyan hatékony. Az utóbbi években a tudósok által végzett alapos kutatások - az együttműködő kórházak, egyetemek és gyógyszeripari vállalatok elemzéseinek és klinikai kísérleteinek segítségével - végre megfejtették kivételes hatékonyságának titkát. Vértisztító, méregtelenítő, vizelethajtó, májkímélő, bélműködést szabályozó, szívműködést elősegítő, vérnyomás-beállító, köhögésmegszüntető és köptető hatású, nyugtatószer és tumorgyógyító hatású.

Hirdetés
Vérehulló fecskefű

Vérehulló fecskefű

A vérehulló fecskefű (Chelidonium majus), magyar népies nevei: vérehullató fecskefű, fecskefű, vereslőfű, aranyfű, cinadónia, cinandó, kecsketej, gódavére, gódirc, mennyeiajándék, rántófű, vérrelharmatozó versellőfű, vérhullatófű. A mákfélék családjába tartozó, évelő gyom, és egyben kiváló gyógynövény. (Chelidonium a görög chelidón = fecske szóból ered, mert addig virágzik, míg a fecskék itt vannak. Majus latinul = nagy.)

Tuti menü